Kattuställning

En kattutställning eller en skönhetstävling för katter är något som för somliga kan låta helt befängt, men för andra är det i det närmaste en livsstil. Precis som att det finns hundmänniskor ibland oss så finns det inbitna kattmänniskor som älskar sina husdjur precis lika mycket. För vissa är katten den bästa vännen och för andra hunden.

Men det är vanligare att vi hör talas om hundutställningar än kattutställningar, men har du en raskatt som du vill ställa ut så finns det en mängd utställningar landet- och världen över som du kan anmäla dig och din katt till. På en kattutställning så får man också möjlighet att se andra raser och träffa andra uppfödare som man kan utbyta erfarenheter med. Det är inte alls ovanligt att man träffar nya vänner på utställningar. På ett kattutställning bedöms katten av en utbildad domare som bedömer din katt efter den rasstandard som den förväntas att följa, domaren brukar också notera hur katten uppträder och beter sig på domarbordet. Om du planerar att starta en uppfödning så är det värdefullt för dig att få din katt meriterad och bedömd av en professionell kattdomare- Om din katt följer rasstandarden väl så kan den vinna viktiga titlar, som kommer att göra din avel mer attraktiv. Generellt så kan man säga att stora kattutställningar likt hundutställningar tar väldigt lång tid, till riktigt stora officiella utställningar kan flera tusen kattägare vara anmälda. I väntan på att det ska bli din katts tur att ställas ut så är det smart om du har surfplattan eller mobilen med dig så att du har något att roa dig med.

Telefonen och surfplattan är det utmärkta sällskapet eftersom att de hela tiden förser oss med det vi vill se eller göra, dessutom så tar de inte så stor plats i väskan. Passa på att läsa en e-bok i plattan eller telefonen, prata med en vän, kolla Facebook eller prova ett roligt online casino spel, när du ändå är så illa tvungen att sitta av en massa tid. Är det något som verkligen kan få tiden att flyga iväg så är det roliga spel och ännu roligare blir det om man har möjlighet att vinna fina vinster. Glöm inte att ta med dig fika också, kaffe, bulle och en macka kommer man långt på. Stort lycka till!