För dig med akvarium – dags för nya växter

Att ha växter i ditt akvarium är inte bara en vacker dekoration som gör det fint att titta på, utan fungerar även som ett extra skydd för dina fiskar.

Varför är det bra med nya växter?

En av de största problem med akvarium är renlighet. För att dina akvariefiskar ska vara vid god hälsa behöver akvariet underhållas regelbundet för att undvika alger. Vattnets kvalitet påverkas av fiskarnas avföring och den mat som inte blir uppäten. Samtidigt byggs skadliga ämnen och alger upp snabbt.

Ett sätt att åtgärda detta är genom att inskaffa växter till akvariet. När fiskarna producerar avfall tas det upp av växterna som näring. Samtidigt som detta sker bidrar växterna med syre. Det finns ett brett utbud av växter specifikt för akvarium vilket gör det lätt för dig att hitta vackra växter som förgyller akvariets insida.

Om du inte är intresserad av att trimma bladen på växterna inuti akvariet finns det även flytande akvarieväxter som ger en annan visuell upplevelse samtidigt som de renar vattnet.

Det finns många webbshoppar som erbjuder hemleverans av akvarietillbehör vilket tillåter dig som kund att beställa hem till din dörr. För att hitta alla accessoarer och växter till ditt akvarium kan du kolla in fiskfoder.se